top of page

Toots 100: Lezing + Concert

In 2022 vieren we 100 jaar Toots Thielemans (1922-2016), een ideale gelegenheid om een lezing én een concert op te hangen aan deze onvergetelijke Belgische jazzmuzikant. Toots was de man van ‘Bluesette’, van ‘Sesamstraat’ en van hopen muziek ’tussen een lach en een traan’, maar daar kan je het onmogelijk bij laten.


Op woensdag 16 november vertelt Frederik Goossens het complete verhaal van ’s lands meest geliefde ket. Van zijn vroege dagen als gitarist, zijn pioniersperiode in het gezelschap van de allergrootsen (Charlie Parker! Miles!) en zijn revolutionaire rol voor de harmonica. Maar er was meer: Toots werkte mee aan talloze soundtracks, speelde wereldmuziek voor er sprake was van die term en bleef decennialang luisteraars beroeren. Zijn talloze concerten op Jazz Middelheim waren steevast een hoogmis. Frederik Goossens duikt in die wonderlijke carrière en houdt halt bij alle hoogtepunten met prachtig beeldmateriaal, hopen relevante anekdotes en – natuurlijk – wonderlijke muziek.


Op woensdag 23 november trekken we naar Honky Tonk voor een prachtig eerbetoon aan Toots. Mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck en pianovirtuoos Tars Lootens hebben het voorrecht gehad om met Toots te mogen samenwerken. In deze voorstelling eren ze de maestro met eigen interpretaties van de songs die Toots zo graag speelde. "Be yourself, no more, no less". En dit is precies wat er op het podium gebeurt, met een dikke en dankbare knipoog naar die grote meneer Toots Thielemans.Toots 100


16 november: Lezing door Frederik Goossens

20u

JCV


23 november: Concert Tars Lootens en Steph Van Uytvanck

20u

Honky TonkJCV-LEDEN:

8 euro (lezing), 15 euro (concert)

18 euro (combi)


NIET-LEDEN:

10 euro (lezing), 20 euro (concert)

25 euro (combi)Comentarios


bottom of page