top of page

18 januari: JCV Vinyl Vaults Vol. 3

Vinyl is terug, en hoe! Steeds meer mensen zwichten voor de onweerstaanbare aantrekkingskracht van het zwarte goud.


Goed nieuws, want het Jazz Centrum Vlaanderen heeft een van de grootste openbare collecties jazz vinyl van het hele land. Ons archief bevat meer dan 12.000 lp's die allemaal door de handen van onze archivaris Jacky Wielandts zijn gepasseerd, nagekeken en gearchiveerd. Zelfs ons logo is gebaseerd op een oude vinylplaat!


Tijdens de JCV VINYL VAULTS duiken we maandelijks in deze schatkamer van muziek, telkens onder de deskundige begeleiding van een gastheer die instaat voor de selectie van de avond.


Vinyl Vaults VOL. 3:

Op dinsdag 18 januari neemt Patrick Auwelaert ons op een muzikale trip doorheen de jazz.

Patrick Auwelaert (Ukkel, 1965) woont in Aalst, werkt als redacteur bij Muntpunt vzw in Brussel, is daarnaast kunst- en cultuurjournalist. Hij schrijft over beeldende kunst, literatuur, jazz, film en geschiedenis. Patrick was redacteur en adjunct-hoofdredacteur van ‘Kunsttijdschrift Vlaanderen’ van 2003 tot 2017 en stelde voor dat blad het themanummer ‘Jazz in België: een interdisciplinaire benadering’ samen, dat verscheen in september 2005. Hij schreef ook artikels over jazz en recenseerde er cd’s voor van Belgische jazzbands.

Patrick Auwelaert begon naar jazz te luisteren omstreeks zijn achttiende (1983). Zijn eerste bezoeken aan het Honky Tonk Jazz Festival dateren van die periode. Hij is medewerker van de jazztijdschriften ‘Jazzmozaïek’ en ‘Jazz&mo’’ sinds 2013.

Ten slotte is hij medewerker van de Belgische muziekwebsite ohlalala.be sinds april 2021, waarvoor hij cd’s recenseert van Belgische jazzbands.

Favoriete jazzartiesten: Dexter Gordon, Miles Davis, John Coltrane, Thelonious Monk, Keith Jarrett, Brad Mehldau en tientallen anderen.


- JCV VINYL VAULTS, VOL. 3

Dinsdag 18 januari

19u30


Voor dit evenement is het Covid Safe Ticket + mondmasker verplicht

Leden/UITPas/-26j.: GRATIS

NIET-LEDEN: 5 euro


Comentarios


bottom of page