top of page

Jazz in het Park XL !

Binnenkort is het alweer zover, tijd voor Jazz in het Park van Dendermonde.


Dit outdoor festival is een organisatie van de Stad Dendermonde in samenwerking met Honky Tonk Jazz Club en Jazz Centrum Vlaanderen.


Sinds 2023 werd het festival uitgebreid naar twee-daagse (XL versie dus). Het festival blijft nog steeds GRATIS toegankelijk.

Er worden verschillende bars voorzien en er zijn foodtrucks aanwezig.


Locatie: stadspark Dendermonde.


Al jaar en dag staat Jazz in het Park garant voor breed programma in de stijl van jazz en aanverwanten met topartiesten uit binnen- en buitenland.


Dit jaar verwelkomen onder meer de grote Philip Catherine.


Sinds de jaren '60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.Ziehier een overzicht van het volledige programma:


ZATERDAG 20 juli:


18u: Plareen Men (B): New Orleans funky-style muziek


20u: Philip Catherine trio (B): de befaamde Belgische jazzgitarist met zijn trio


22u: Adam Hall and the Velvet Playboys (AU): swing - New Orleans en een stevige portie jump & jive van deze band uit Australië


ZONDAG 21 juli:


14u: The New Orleans Roof Jazzband (B): oude stijl New Orleans met de Honky Tonk huisband


16u: Jetse de Jong and his Buckjumpers (NL): op piano gebaseerde New Orleans grooves in de stijl van o.a. Dr. John


18u: Big Dave and the Dutchmen: pure blues van de bovenste plank onder leiding van meesterlijke zanger- en mondharmonicaspeler Big DaveComments


bottom of page