top of page

Artist Talk Silvan Zingg

Boogiewoogie pianist Silvan Zingg is een graag geziene gast bij onze collega's van Jazzclub Honky Tonk. Hij heeft er al meerdere keren de bunker op stelten gezet. We zijn niet weinig vereerd om hem op zondagochtend 6 maart ook bij ons te gast te hebben voor wat ongetwijfeld een geanimeerde artist talk belooft te worden.

Silvan Zingg is geboren en getogen in Lugano, Zwitserland. Van jongs af aan geraakte hij in de ban van de Amerikaanse bluespianisten. Op achttienjarige leeftijd gaf hij zijn eerste concert in South Carolina. Hij was er de jongste en enige Europese pianist op de Masters of Blues & Boogiewoogie Night in Charleston, samen met Jimmy Walker en Skeeter Brandon.

Hij trad op in zowat heel de Verenigde Staten en Europa en speelde samen met vedetten als Chuck Berry, Memphis Slim, Ray Charles en Champion Jack Dupree. B.B. King nodigde hem zelfs mee op het podium uit op het Montreux Jazz Festival in 2011.

Silvan Zingg is een krachtig swingende boogiewoogie en bluespianist. Hij behoort tot de wereldtop.

In 2002 startte hij zijn eigen boogiewoogie festival in Lugano. Ondertussen heeft elke bekende boogiewoogie pianist ter wereld er al zijn/haar opwachting gemaakt.

Hij kan terugblikken op tal van unieke concertervaringen en zit vol van anekdotes die hij met ons zal delen. En wie weet, misschien speelt hij tussendoor ook een streepje muziek?


Het gesprek wordt in goede banen geleid door JCV-voorzitter Geert Ryssen.


Zondag 6 maart ’22,

11.00 uur


Inkom:


4 euro (leden)


8 euro (niet-leden)


Reservatie via info@jazzcentrumvlaanderen.be aanbevolen.ความคิดเห็น


bottom of page