top of page

Artist Talk Jokke Schreurs

Het is een goeie traditie aan het worden: het JCV nodigt een goeie muzikant uit naar onze muziekzolder om er een zalige zondagochtend te vullen met een goed gesprek, vol boeiende verhalen en interessante weetjes, alles overgoten met mooie muziek én een lekker aperitief.


Op zondag 24 april is gitarist Jokke Schreurs te gast.


Jokke Schreurs (°1960, Hasselt, Belgium) speelt gitaar vanaf zijn 12de. Hij groeide op met de Country Blues van Big Bill Broonzy en Robert Johnson, en later met Folk, Pierre Bensusan, Wannes Van De Velde, Rum,... Hij speelt fingerpicking en folk in lokale groepjes. Zijn interesse voor Jazz groeit pas later. Eerst Coltrane en Charlie Parker, en zo terug naar uiteindelijk Django Reinhardt. Hij volgt les bij o.a. Pierre Van Dormael, en een paar keer bij Philippe Cathérine.

Hij speelt bij tal van groepen en groepjes, vooral Swing-Jazz, op kroegentochten en braderijen, op bedrijfsrecepties en feestjes. En Blues, met Big Dave Reniers.

Daarna volgt een erg rijk gevulde professionele carrière, die hem brengt langs de muziek van Duke Ellington ("A Drum is a Woman), Guido Belcanto, Wannes Van De Velde, Maurice Le Gaulois tot Miel Cools...

Zijn laatste project is een eerbetoon aan Wannes Van De Velde Jokke heeft altijd het diepste respect voor zijn muziek gekoesterd, en hij wou al lang de naar zijn gevoel onderbelichte muzikale kwaliteiten van diens werk in de verf zetten. Dat idee rijpt tot het project “Wannes in Jazz” door het Jokke Schreurs-quartet, met Sam Vloemans (trompet, bugel en percussie), Henk de Laat (contrabas en scat) en Luc Vanden Bosch (drums). Hun eerste cd “Aquarel” kwam uit in 2017. Jokke Schreurs, gitarist, componist en plantrekker, hoopt dit alles nog lang te kunnen blijven.


Artist Talk: JOKKE SCHREURS

Zondag 24 april

11u00


VIP-leden: GRATIS

Leden/UITPas/-26j.: 4 euro

NIET-LEDEN: 8 euroComments


bottom of page