top of page

6 en 20 februari: Lezingenreeks "Sax & Co."

In februari gaan we toeteren en blazen!


Het Jazz Centrum Vlaanderen zet de saxofoon centraal in twee voorstellingen rond het instrument dat net zo Belgisch is als friet met mayonaise.

 

Op dinsdag 6 februari komt saxofoonbouwer en - kenner Karel Goetghebeur langs om ons alles te vertellen over de veelzijdige Adolphe Sax. In een eerste deel heeft Karel het over het leven en de vele uitvindingen, innovaties en ontwerpen van Adolphe Sax. Ook vertelt hij over de manier waarop de merknaam “Adolphe Sax” opnieuw tot leven werd gebracht. Een tweede deel staat in het teken van “Sax for Pax”, of hoe Karel het oorlogsverleden van de Westhoek letterlijk nieuw leven inblaast door saxofoons te maken uit oude obussen. Onze huissaxofonist Peter Verhas zal de verschillende modellen ook demonstreren. 

Op dinsdag 20 februari zal medewerker en muziekliefhebber Marcel een en ander vertellen over de grootste saxofonisten van de jazz.

Wij genieten een avond lang van mooie saxofoonmuziek en ontdekken op een interactieve manier wat we nog niet wisten of al lang waren vergeten over dit boeiende jazzinstrument.

 

Bovendien loopt er momenteel in onze lokalen een tentoonstelling van jazzlp's en tijdschriften van en over saxofonisten uit ons uitgebreide archief. Spring gerust een binnen en leer wat bij over saxofoons, jazz en vinyl!"

  

SAX & Co.

 JCV

6 en 20 februari

20u00


10 euro inkom/avond

(Jcv-leden: 8 euro)

 

Wees er snel bij en reserveer je plaats!

 

Reserveren:

Comentários


bottom of page