top of page

29 augustus: ZomerBATTAKLANG!

Op zondag 29 augustus sluiten we de zomervakantie mooi af met een uitzonderlijke editie van de JazzBattaklang!

Het wordt een heerlijke dag vol jazz en blues, op het plein voor Bastion V aan de Leopoldlaan, naast het Jazz Centrum.

Alles is volledig GRATIS, zoals u dat onderhand van ons gewoon bent, maar een vrije bijdrage stellen we steeds op prijs.


In het Jazz Centrum is er een wijn- en champagnebar en kan je genieten van de EXPO rond 55 jaar HONKY TONK JAZZ CLUB. Elk uur zal er de mogelijkheid zijn om de expo te bezoeken met als gids niemand minder dan de ere-voorzitter himself Mon Heuvinck.


Alles verloopt corona-veilig, dus de plaatsen zijn beperkt.


13u00 Jail City Veterans


De house band van het Jazz Centrum Vlaanderen. De Jail City Veterans zijn ontstaan uit de wekelijkse open repetities in het Jazz Centrum, onder leiding van trombonist Alajos Van Peteghem, de ere-voorzitter van het JCV en bandleider van de Now Orleans Train Jazz Band. Na een aantal jaren is deze groep veteranen een goed geoliede muziekmachine geworden, met een aanzienlijk repertoire van New Orleans jazz en oude stijl.


Line-Up:


Alajos Van Peteghem: Trombone

Jos Vermeulen: Trompet

Benny Callens: Drums

Ivan Tilley: Piano

Geert Van Bossche: Klarinet

Arthur Vervaet: Bastuba

Yves Fobe: Banjo


15u00 L'Oiseau Lyre


Dit lyrisch kwartet rond de twee gitaren van Ramsey Irani en levende legende Fapy Lafertin geeft een heel eigen draai aan een breed repertoire van chansons en standards uit de swing-, musette- en Gypsy Jazz. De muziek is swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf! Gipsy jazz kenners zullen ongetwijfeld in de wolken zijn met de bijdragen van Fapy Lafertin, de meester van de Django Reinhardt school. In 1975 richtte hij samen met zijn jeugdvriend Koen De Cauter het legendarische Waso Quartet op waarmee zij de eersten waren die de muziek van Django terug speelden. Sinds 1985 bouwt Fapy Lafertin een solo carrière uit die hem wereldwijd als één van de beste gitaristen uit het gipsy swing genre doet gelden en hem al op de planken bracht met beroemdheden als Stéphane Grapelli, Adelaide Hall, Earl Oakin, Scott Hamilton, en vele anderen.

Line-up:


Fapy Lafertin: Gitaar, guitarra (viola de fado), cavaquinho

Ramsy Irani: Gitaar en zang

Jean Van Lint: Contrabas en zang

Peter Verhas: Klarinet, saxofoon, percussie en zang


17u00 Shakedown Tim and the Rhythm Revue


"Shakedown Tim" brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags. Zanger-gitarist en “Shakedown Tim” (ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en staat ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Willie Buck, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Little Victor... "Shakedown Tim” is niet enkel een uitzonderlijke guitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen. Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor old skool blues en jazz.

Hij bracht 2 albums uit op het befaamde label “Rhythm Bomb Records” die hem o.a. al van Boom over Helsinki tot in L.A. hebben gebracht. Voor zijn laatste album “Shakedown’s Thow’down” tekende de legendarische bluesman, wijlen James Harman (USA) in als producer.

Het geluid van een een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythm sectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Deze band mikt op je heupen én op je ziel!


Line-up:

Shakedown Tim: Gitaar, zang

Ilias Scotch: Piano Jack O Roonie: Contrabas Koen Van Peteghem: Drums
Catering wordt verzorgd door de foodtruck van Boppin Burgers (ook voor vegetariërs!)


Voor P.A. en geluidsversterking rekenen we zoals steeds op Voodoo Studio.


ZomerBATTAKLANG! is een organisatie van Jazz Centrum Vlaanderen vzw, met steun van Dienst Toerisme Dendermonde en vzw Honky Tonk Jazz Club.


ZomerBATTAKLANG! wordt gesponsord door Brouwerij Dilewyns - VicarisComentarios


bottom of page