top of page

22 mei: JazzBATTAKLANG!

Een hele dag jazz en blues in Dendermonde!

De gospelmis in de kerk van Sint-Gillis-Dendermonde zal zonder Norbert Detaeye moeten doorgaan, jammer genoeg...


Na de middag trekken we naar de Bastion V site van het Jazz Centrum voor reeks concerten in de gezellige, historische bunkerzalen van onze partners Honky Tonk en Bastion Vijf.


Jazz Connection (NL)


Jazz Connection is de beste jive- en swingband uit Nederland.

De band werd in 1990 opgericht op initiatief van de Bredase saxofonist en klarinettist Rob Henneveld. Sindsdien spelen ze bijna elk jaar op het Breda Jazz Festival.

Hun repertoire heeft zich in de loop der jaren door een veranderende bezetting verder kunnen ontwikkelen. Bij aanvang lag de nadruk op mainstream jazz, met dixieland, jive, latin en zelfs soulinvloeden. De band ontwikkelde langzaam een eigen sound met soms ook met eigen stukken. In de laatste vijf jaar is de muzikale nadruk steeds meer komen te liggen op de klassieke jive- en swingmuziek. En dan met name de muziek van de Louis: Louis Prima, Louis Jordan en Louis Armstrong.


New Orleans Night Owls ("NONO")


De initialen NONO verwijzen naar een onbestaande band en wat “uilen” betreft zei iemand: “Uilen hebben een 360 graden gezichtveld, zo is ook het programma van dit orkest”.

New Orleans muziek beschrijft men als “a simple melody with a beat”. De bezetting blijft wisselend samengesteld met musici die naast hun vaste verbintenissen op vrije momenten een NONO concert verzorgen. De vertolkte muziek wordt gebracht in een New Orleans traditional bezetting. De grote muzikale voorbeelden zijn:

New Orleans Revival jazz : Paul Barbarin’s NO JB, Traditional : Louis Armstrong’s all stars, R&B : Fats Domino, Dave Bartholomew, Dr. John …


Ilja De Neve & Big Dave


Onze huispianist Ilja De Neve (Ilias Scotch) nodigt uit en gaat in duo met de Antwerpse zanger & mondharmonicaspeler Big Dave. Je mag je verwachten aan een akoestische set met pure blues van hoog niveau. Naast verbluffend mondharmonicaspel is Dave een top blues-zanger pur sang.


Jail City Veterans


Dé huisband van het Jazz Centrum Vlaanderen. De Jail City Veterans zijn ontstaan uit de wekelijkse 'open' repetities in het jazzcentrum o.l.v. Alajos Van Peteghem (ere-voorzitter JCV én bandleader van de New Orleans Train Jazzband). Bedoeling was een aantal jonge en minder jonge muzikanten/amateurs samen krijgen met eenzelfde interesse nl. de New Orleans jazz, oude stijl jazz en swing muziek. Enkele jaren werd er bijna wekelijks naarstig gerepeteerd, intussen beschikken de 'veterans' al over een vrij groot repertoire.


Marcel Backaert


In navolging van de wekelijkse dixieland-initiatiesessies o.l.v. Lajos Van Peteghem in het Jazz Centrum Vlaanderen, werd in december 2017 een cursus ‘oude stijl piano’ opgestart. Marcel Backaert, een oude bekende van de Honky Tonk scène, neemt er jonge en minder jonge pianisten letterlijk ‘onder handen’ om hen de beginselen van blues, boogie, dixie, ragtime... bij te brengen. Tijdens de Battaklang vergast Marcel je in de lokalen van het Jazz Centrum met old-school blues en ragtime piano in de wine bar.Deuren: 13u30

Aanvang concerten: 14u00


Reserveren kan via info@jazzcentrumvlaanderen.be

Inkom:

15 euro (leden, -25)

20 euro (niet-leden)

5 euro (kansenpas)

gratis (-12 jaar)


Comments


bottom of page