top of page

25/9: Ottla opent STUDIO B Concertreeks

Nu onze vertrouwde festivals, zolderconcerten, lezingen en artist talks eventjes on hold staan, breekt het Jazz Centrum Vlaanderen in "Studio B" binnen om er plaats te maken voor hedendaagse, cutting edge jazz en blues. Samen met CC Belgica presenteren we een gloednieuwe concertreeks waarin we kiezen voor jonge muzikanten op de rand van traditie en vernieuwing en op de grens tussen genres. Eigenwijs, soms koppig, maar steeds de moeite!

Op vrijdag 25 september mag Ottla de spits afbijten. De frontman van Flying Horseman en Dans Dans krijgt carte blanche en keert met Ottla terug naar zijn jazzroots. Bert Dockx, die al eerder voor een artist talk in het Jazz Centrum te gast was en die nog nooit een slechte recensie kreeg, bouwde de voorbije 15 jaar aan een oeuvre dat zowel in een alternatieve rockomgeving als in jazzkringen bewonderd wordt. Met zijn nieuw project belijdt Dockx opnieuw zijn liefde voor de jazz.

"Het getuigt van vakmanschap en visie dat het niveau van die grootheden over de hele lijn gehaald wordt. Bezwerend" (De Standaard)

De band heeft een eerder ongewone bezetting: gitaar, sax, contrabas en twee drummers waarvan er één dubbelt op diverse synths en elektronica. Samen gaan ze op verkenning binnen een gevarieerd oeuvre: composities van grootmeesters als Thelonious Monk, Sun Ra, Duke Ellington … worden aangevuld met eigen werk.

Ottla is de officiële opener van de samenwerking Jazz Centrum Vlaanderen en Belgica via Studio B.

vrijdag 25 september 2020 20:00

Zaal 't Sestich

18 euro (basis)/15 euro (JCV-leden, -26j.)
bottom of page