top of page

21 juli: PLEIN AIR Jazz VOLZET

Het jaarlijkse Jazz in het Park werd dit jaar afgelast. Maar dat houdt het Jazz Centrum Vlaanderen niet tegen om onze nationale feestdag te vieren met een goeie dosis jazz; samen met Honky Tonk Jazz Club en met de hulp van Stad Dendermonde bieden we op 21 juli "Plein Air Jazz". "Plein", omdat het festival doorgaat op het plein naast ons centrum, voor de Honky Tonk. "Air", omdat we in de gezonde open lucht zitten en "Jazz", wel ja... omdat we jullie deze twee steengoede jazzgroepen van eigen stal aanbieden;

VOLZET - GRATIS, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk!! KLIK DEZE LINK OM IN TE SCHRIJVEN

11u00-13u00: New Orleans Train Jazz Band

De roots van The New Orleans Train Jazz Band liggen in Dendermonde waar de leider van de band trombonist Lajos Van Peteghem medestichter was van de Jeggpap New Orleans Jazz Band. De TRAIN is ontstaan in 1974 en is al meer dan 40 jaar het huisorkest van de Lokerse Jazzclub en van de Honky Tonk Jazzclub. In de voorbije 45 jaar is de revival jazz uit New Orleans de rode draad in hun repertoire. Swingnummers vervolledigen de setlist onder invloed van de Harlem-Blues-en-Jazz-trombonist Clyde Bernhardt, waarmee de TRAIN eind zeventiger en begin tachtiger jaren optrad. Pianist is Guido Ros die meer dan 50 jaar voorzitter was van de Lokerse Jazzclub, Danny Verleyen is rietblazer. Hij dirigeert ook bigband The Carpet Crooners uit Hamme-Zogge. Bassist is Arnold De Schepper die ook zijn eigen Arnold D.S. band leidt. Deze drie muzikanten spelen eveneens met Bos Ros, het andere huisorkest van de Lokerse Jazzclub. Banjospeler is Bart Robbrecht. Koen Van Peteghem (zoon van) vervolledigt de ritme sectie aan de drums. Een optreden van de New Orleans TRAIN Jazzband verloopt als een gezellige treinrit. De band start en de toeschouwers stappen op en denderen ritmisch mee waarbij de wisselwerking tussen het orkest en de toehoorders enorm belangrijk is (dixit Willy De Fleurquin) .

Bezetting: Drums: Koen Van Peteghem; Piano: Guido Ros; Bass: Arnold De Schepper; Banjo:Bart Robbrecht; Rieten: Danny Verleyen; Trompet: Jos Vermeulen; Trombone (Leader) Lajos Van Peteghem

15u00-17u00: My Tribute to Frank Sinatra

“The Voice”, “Ol' Blue Eyes”, “The Sultan of Swoon”, “The Chairman of the board”: Frank Sinatra was een van de meest invloedrijke entertainers van de 20ste eeuw, een man wiens invloed nog steeds nazindert bij generaties zangers van over de hele wereld.

Zijn belangrijkste erfenis is zijn prachtige repertoire vol onvergetelijke nummers als, “The Lady Is A Tramp”, “Strangers In The Night”, “My Way”, “Fly Me To The Moon”, ...

Voor deze tribute wordt de muziek van Frank Sinatra opnieuw tot leven gebracht door onze Belgische crooner Jean Van Lint die er zijn eigen 'touch' aan geeft.

Jean Van Lint krijgt hierbij de hulp van een swingend jazzkwartet om samen een meeslepend en entertainend programma te brengen.

Bezetting: Vocals: Jean Van Lint; Saxofoon: Peter Verhas; Piano: Stijn Wauters; Contrabas: Marc Roosendans; Drums: Paul Bourdiaudhy

Corona procedures voor het publiek:

-Houd 1,5 m stand van elkaar -Bij verplaatsingen op het terrein dienen bezoekers de looprichtingen te volgen en een mondmasker te dragen -Geen bestellingen aan de toog -Blijf bij je bubbel -Ben je ziek, blijf dan thuis

bottom of page