top of page

6 juli: openluchtfilm "'Round Midnight"

Liefhebbers van de betere jazzcinema kunnen op maandagavond 6 juli vanaf 19u30 terecht op het terrein naast het Jazz Centrum Vlaanderen. CC Belgica presenteert er in samenwerking met het JCV en Honky Tonk de Amerikaans-Franse filmklassieker "'Round Midnight"(Bertrand Tavernier, 1986).

De Amerikaanse jazzsaxofonist Dexter Gordon schittert als Dale Turner, een aan de drank verslaafde tenorsaxofonist op dool in Parijs. Taverniers warme hommage aan de jazz, geïnspireerd door het leven van Bud Powell en Lester Young. Parijs, 1959. Ooit was de saxofonist Dale Turner, die nu in de Blue Note bar speelt, een van de grootsten. Hij woont in een hotel samen met andere zwarte Amerikaanse muzikanten, die hem proberen van de alcohol af te houden, zodat hij elke avond kan optreden. Een jonge kunstenaar, die erg onder de indruk is van zijn muziek, neemt de muzikant onder zijn hoede en zorgt ervoor dat hij weer gaat componeren en opnemen. De saxofonist geeft zelfs de alcohol op, maar of hij dit in New York, zonder zijn Franse vriend, ook kan volhouden?

Dexter Gordon werd genomineerd voor een Academy Award als Beste Acteur en hij won een Grammy voor Best Instrumental Jazz Performance. Herbie Hancock won de Academy Award voor Best Original Score. Er zijn ook cameo's in de film van Wayne Shorter, Martin Scorsese, Philippe Noiret en Herbie Hancock.

Niet te missen voor jazzliefhebbers!

Bestel je tickets snel via deze link:

bottom of page