top of page

AFGELAST: Artist Talk: Jokke Schreurs

Op donderdagavond 19 maart is gitarist Jokke Schreurs te gast in het jazzcentrum voor een boeiende nieuwe aflevering in onze reeks artist talks.

Jokke Schreurs leerde, lang geleden, eerst fingerpicking Blues en Ragtime (Pierre Bensusan, John Renbourn...) en ging daarna Jazz spelen, (Django Reinhardt, Duke Ellington...), met plectrum. Al gauw ging hij de twee combineren tot zijn toch wel bijzondere rechterhandtechniek met plectrum en twee vingers. Daarmee kan hij "volledig" spelen, melodie, harmonie en bas, zoals fingerpickers of klassiekers.

Jokke heeft veel en graag in kleine clubs en in huiskamers gespeeld, in die heerlijke atmosfeer waar mensen "te gast" zijn. Een ideale gast voor een intieme artist talk op de zolder van het Jazzcentrum, waarin we alles te weten komen over zijn persoonlijke muzikale helden. Jokke vertelt graag en praat graag met de mensen waar hij voor speelt, zoals het een goede gastheer betaamt. Verwacht je aan een verhaal over de Blues, Django Reinhardt en Duke Ellington, Wannes Van de Velde en Philippe Catherine,...

en ergens daartussen staat een jonge mens met goesting en een gitaar.

Wil je er bij zijn, stuur dan snel een berichtje naar info@jazzcentrumvlaanderen.be

AFGELAST

bottom of page