top of page

21/6: Artist Talk Dana Gillespie

Op zondagochtend 21 juni hebben we voor een nieuwe aflevering in onze reeks Artist Talks op de zolder van het jazzcentrum wel een heel bijzondere dame te gast.

In 1983 was Dana Gilliespie al in Dendermonde te zien op het jazzfestival. Toen speelde ze Chuck Berry naar huis... Sindsdien hebben we bij onze vrienden van de Honky Tonk Bunker al meermaals kunnen vaststellen dat Dana Gillespie nog niets van haar vroegere elegantie en vocale flair verloren heeft.

Blueslady Dana Gillespie is een vrouw van duizend-en-één verhalen. Ze is zangeres, componiste, actrice en was in haar jeugd Brits kampioen waterski bij de junioren. Ze is al een halve eeuw actief in de muziekbusiness en heeft al zo'n 65 albums op haar naam. Haar carrière omvat radio, theater, film en muziek. Ze maakte haar eerste opname toen ze pas 15 jaar was. Haar muziek evolueerde van folk in de jaren 60, over glam-rock in de jaren 70, naar de rauwe in-your-face blues die ze tot op heden nog steeds vertolkt.

Ze werd verkozen tot "Top British Female Vocalist" door het Engelse Blues Connection en het Blueprint magazine tussen 1992 en 1996, en werd ook opgenomen in hun Hall of Fame.

Dana Gillespie werd reeds op vroege leeftijd gebeten door de blues. In 1973 kwam ze terecht bij het Mainman management van David Bowie. Ze toert intensief door de V.S., Europa en ver daarbuiten. In 1997 toerde ze nog samen met Bob Dylan.

Dana Gillespie vertelt over een levenslange carrière in jazz, blues en rockmuziek.

Wil je er bij zijn, stuur dan snel een berichtje naar info@jazzcentrumvlaanderen.be

Zondag 21 juni, 11 uur

12€/10€ (JCV-leden, Vriendenpas, -21j.)

bottom of page