top of page

2 februari: Artist Talk Dom Pipkin & The Iko's (UK)

Dom Pipkin bewijst al jaren van achter zijn piano dat Londen en New Orleans niet eens zo ver uit mekaar liggen. De charismatische frontman van de Iko's is een alumnus van de Royal Academy of Music en een vaste waarde in de Britse jazz- en bluesscène.

Hij heeft het podium gedeeld met legendes als Allen Toussaint, Jon Cleary, Marcia Ball en Ellis Marsalis en speelde als openingsact voor Dr. John en Screamin' Jay Hawkins. Als sessiespeler kan je hem op tal van albums horen, waaronder bij David Byrne (Talking Heads), Ray Davies van de Kinks, Cornershop en Morcheeba, op hun bestseller ‘Big Calm’. Hij speelde solo piano voor filmregisseur Stanley Kubrick en leidde twee jaar lang een succesvolle New Orleans muziekavond in de wereldberoemde Ronnie Scott's jazzclub in Londen, met veel geweldige gastmuzikanten. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste vertolkers van de New Orleans pianotraditie in het Verenigd Koninkrijk, hij schrijft over en promoot muziek uit New Orleans en leidt de band 'Dom & The Iko's', een favoriet op het internationale jazz- en bluescircuit. Tot voor kort was hij ook de Musical Director voor de Britse internationale popsensatie Paloma Faith, met talloze tv-, radio- en liveoptredens over de hele wereld.

Samen met begeleidingsband The Iko's is Dom Pipkin dus dé ideale gast voor een uitgebreide "artist talk" op zondagochtend 2 februari, op de gezellige zolder van Jazz Centrum Vlaanderen.

Rootstime:

"Dom Pipkin’s ‘Smokin’ Boogie’ is een live show waarin alle illustere piano “Professors” de revue passeren. We krijgen een overzicht van de muziekgeschiedenis van New Orleans met Jelly Roll Morton, James Booker ("The Bayou Maharadjah", "the best black, gay, one-eyed junkie piano genius New Orleans has ever produced") en Professor Longhair. Had het East Surrey College ergens in de staat Mississippi gelegen, dan was Dom Pipkin nu al de nieuwe Professor geweest!"

Wil je er bij zijn, stuur dan snel een berichtje naar info@jazzcentrumvlaanderen.be

Zondag 2 februari, 11 uur

13€/10€ (JCV-leden, Vriendenpas, -21j.)

bottom of page