top of page

Swing, Swang, Swung: JCV swingt het najaar in!


Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Swing in België in JCV organiseren wij samen met CC Belgica een lezingenreeks, een danscursus, een filmavond én een concertavond met dansworkshop.

Niet te missen als je nieuwsgierig bent naar de Swing in ons land.

Je vindt ook alle info op de website van onze partner CC Belgica. Daar kan je ook tickets bestellen.

Net voor de Tweede Wereldoorlog beleefde jazz in België een waar hoogtepunt. Onze jazzorkesten werden beschouwd als de allerbeste in heel Europa. Bekende Amerikaanse solisten op doorreis kenden in België een verplichte stopplaats. Hoe de swingmuziek van de orkesten van Jean Omer, Robert de Kers, Fud Candrix en het grootste Belgische radio-jazzorkest onder leiding van Stan Brenders, uiteindelijk een vehikel voor propaganda én protest onder de bezetting zou worden, kan je in deze nieuwe tentoonstelling in het Jazz Centrum Vlaanderen komen ontdekken. Met vele ongeziene en unieke documenten, foto’s, affiches, verhalen én muziek!

Tags:

bottom of page