top of page

6/10 Artist Talk: Don Vappie, original Creole Jazz Musician from New Orleans!

Tijdens deze artist talk maken we kennis met Don Vappie. Deze creoolse muzikant is een virtuoze banjospeler, gitarist, bassist én zanger. Hij doceert jazzgitaar aan de Loyola University en maakt daarnaast overal ter wereld promotie voor wat hij “Creole Jazz” noemt.

Tijdens zijn onderhand 43-jarige carrière stond hij reeds aan de zijde van beroemdheden als Eric Clapton, Bette Midler, Wynton Marsalis, Peggy Lee, Wendell Brunious, Diana Krall, Terence Blanchard en vele anderen.

Don Vappie is een oneindig diep vat vol kennis over de Creoolse muziek en cultuur. Daar tappen we graag en gretig uit in het gezelschap van trompettist Patrick Artero, oud lid van de “Haricots Rouges”, ” Victoire du Jazz – Grand Prix du Publique 2009”, die samenwerkte met Serge Gainsbourg, Sacha Distel, Henri Salvador en nog een hele resem meer.

Zondag 6 oktober 11:00

Jazz Centrum Vlaanderen

10 euro

8 euro (JCV-leden)

Incl. aperitief

Foto: Danny Evenepoel (bestuurslid JCV) en Don Vappie in New Orleans.

bottom of page