top of page

Topartiesten op Jazzbattaklang

Van: Nieuwsblad regionaal online

DENDERMONDE - Bastion V, de site rond het jazzcentrum, werd opnieuw ingenomen door de JazzBATTAKLANG.

In de schaduw van het Jazzcentrum Vlaanderen en de Honky Tonk Jazzbunker werd Jazzbattaklang gehouden, een jaarlijks festival. En dat kon mee door het mooie weer op veel belangstelling rekenen.

"Na de geweldige passage van Tuba Skinny vorig jaar, hadden we opnieuw een affiche vol steengoede jazz, blues en rootsmuziek", zegt Geert Ryssen. "Headliner was het Pugsley Buzzard Trio. Deze pianoprofessor "from Down Under" is een indrukwekkende verschijning: een kleerkast van een vent, met een stem die ruikt naar steengruis, whisky en sigaren. Geen wonder dat deze Australiër vaak wordt vergeleken met Tom Waits, Fats Waller, Captain Beefheart of met zijn landgenoot C.W. Stoneking. Hij speelt een repertoire van Harlem Stride, New Orleans funk, Swampshack jazz en Barrelhouse blues alsof hij die muziek met de infuus heeft binnengekregen."

Foto: FOTO: SVOV

05/06/2019 om 15:25 door Stef Van Overstraeten

bottom of page