top of page

8 januari: Introductie Jazzpiano met Marcel Backaert

Wie het reilen en zeilen van het Jazz Centrum Vlaanderen op de voet volgt, weet ook dat in navolging van de wekelijkse open repetities van de Jail City Veterans, je bij ons ook terecht kan voor workshops ‘oude stijl piano’. Deze aanstekelijke pianostijl wordt niet onderwezen in het officiële muziekonderwijs, daarom bieden wij hem aan. Marcel Backaert, een oude bekende van de Honky Tonk scène, neemt jonge en minder jonge pianisten ‘onder handen’ om hen de beginselen van ragtime, blues, boogiewoogie, dixieland... bij te brengen. De sessies verlopen op afspraak en kosteloos : lidmaatschap van het Jazz Centrum volstaat. Enige basiskennis van pianospelen wordt wel verondersteld. Het belangrijkste is veel ‘goesting’ ! Op die manier krijg je sneller ragtime, een stomende boogiewoogie of meeslepende blues in de vingers.

Op dinsdag 8 januari om 19uur smijten we de deuren open voor een breed publiek. Iedereen is welkom om een inleidende workshop jazzpiano mee te volgen, onder begeleiding van Marcel en zijn leerlingen.

Dinsdag 8 januari om 19uur

GRATIS!

bottom of page