top of page

Lezingenreeks: Jazz Ontrafeld!

Je gaat graag naar een concert, maar je zou beter willen begrijpen wat die muzikanten op het podium precies doen. Dan is deze lessenreeks ‘jazz ontrafeld’ op jouw lijf geschreven. Je ontdekt het verschil tussen een noot en akkoord, tussen harmonie en melodie. Wat is improvisatie en hoe werkt het? Wat maakt jazz tot jazz? En waarom schiet het ritme gelijk in je benen? Jazzfanaat Frederik Goossens neemt je mee op een auditieve ontdekkingstocht. Hij reikt je een aantal methodes aan om te luisteren naar jazz en ontrafelt de bouwstenen van het genre. Net als bij taal ontdekken we een rijke woordenschat, wordt de grammatica onder de loep genomen en schudden we alle leestekens eens goed door elkaar.

In de eerste van de drie lessen worden al deze aspecten gedemonstreerd door muzikant Peter Verhas, geboren en getogen Dendermondenaar. Peter genoot een klassieke opleiding klarinet, dwarsfluit, piano en leerde later via zelfstudie de saxofoon. Begon op 20 jarige leeftijd jazz te spelen met de Lazy City Jazzband en stapte nadien over naar The Jeggpap Jazzband die sinds enkele jaren geleid wordt door Peter als een stevige swingband. Speelde reeds met binnen- en buitenlandse jazzgrootheden zoals Patrick Artero, Freddy Sunder, Ivan Paduart, Gino Latucca, Tars Lootens, Leroy Jones en vele andere… Peter is regelmatig terug te vinden op de Belgische Jazzpodia zowel in de Old-style jazz , swing- of moderne Jazz.

Voorkennis mag, maar is geenszins noodzakelijk! Interesse om anders en beter te leren luisteren naar jazz vormt het ideale vertrekpunt.

Driedelige lezingenreeks:

Woensdag 6, 20 en 27 februari

Aanvang: 20.00 uur

Bijdrage:

€25 (€20 voor JCV-leden en -21j.) voor de hele reeks

of €10 (€8 voor JCV-leden en -21j.) per avond

bottom of page