top of page

14 november: Boekvoorstelling "Amerika en de grote oorlog. Zij speelden jazz?"

Ivan Couttenier (bij ons het meest bekend als de drummer van de Kortrijkse Superior Jazz Band) komt op woensdag 14 november zijn nieuwe boek voorstellen, "Amerika en de grote oorlog. Zij speelden jazz?" Daarin vertelt Couttenier het intrigerende verhaal van de allereerste zwarte (jazz?)muzikanten aan het Europese front tijdens de Eerste Wereldoorlog. We citeren de achterflap: “ De Eerste Wereldoorlog was niet bepaald een politiek, militair of maatschappelijk succesverhaal voor de Verenigde Staten van Amerika. Maar de band van het 369ste infanterieregiment van de American Expeditionary Force (AEF) was een sensatie in Frankrijk en droeg bij tot het ontluiken van modernistische muziek. Veel veteranen van de AEF gaven vorm aan de roaring twenties.”

woensdag 14 november om 20u00

Vrije bijdrage

bottom of page