top of page

Expo: "300 jaar New Orleans: de pre-jazz"

In deze tentoonstelling toont gastcurator Christian Van den Broeck - auteur, jazzliefhebber en verwoed verzamelaar – de caleidoscoop van muzikale invloeden in de zwarte muziek van de Verenigde Staten uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw. Je krijgt een mooi beeld van het ontstaan van de jazz, steeds met The Crescent City als rode draad en middelpuntzoekende kracht. Hij toont ons unieke artefacten en zeldzame documenten uit de vroegste periode van ragtime, cakewalk, minstrel show, blues en jazz uit New Orleans en de omliggende streken: originele 78 toeren platen van de bekendste orkesten en muzikanten uit de V.S. en Europa, partituren, foto’s, affiches, oude boeken en magazines en enkele bijzondere kunstwerken, geïnspireerd op dit thema.

bottom of page