top of page

Lezingreeks: “Jazz - jaar aan jaar: The Roarin' Twenties

Het Jazz Centrum Vlaanderen biedt je met deze gloednieuwe lezingenreeks ook een unieke manier om je onder te dompelen in de jazzgeschiedenis. Aan de hand van de belangrijkste historische gebeurtenissen, opnames, composities, geboortes en sterfgevallen doorlopen we deze muziek jaar aan jaar. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer onze Toots Thielemans geboren werd aan de andere kant van de oceaan de eerste zwarte jazzband (het Spikes’ Seven Pods of Pepper Orchestra) hun muziek op plaat zet? Dat wanneer Charles Lindbergh de oceaan oversteekt met zijn vliegtuig The Spirit of St. Louis, in Chicago de Savoy Ballroom de deuren opent en Duke Ellington's orkest de huisband wordt van de Cotton Club in New York en zijn eerste meesterwerken opneemt met het Jungle Orchestra? Dat, en nog veel, véél meer weetjes en muziek uit de jazz age in een vierdelige lezingenreeks, onder enthousiaste begeleiding van Frederik Goossens.

bottom of page