top of page

Hi-Fi luistersessie: Jack Sels - Minor Works

Wo 24 oktober, vanaf 19u30

vrije bijdrage

Bij Sdban Records verscheen onlangs ‘Minor Works’, een anthologie met zeldzame en nooit eerder uitgebrachte opnames van de Antwerpse saxofonist Jack Sels. Hoewel Sels een van de grootste jazzmuzikanten is die ons land ooit gekend heeft - hij speelde onder anderen met Dizzy Gillespie, Lucky Thompson en Lester Young - is hij vandaag grotendeels vergeten. Samen met jazzverzamelaar en -journalist Lander Lenaerts, die ‘Minor Works’ samenstelde, kijken we naar de documentaire ‘Uncle Sax - The Life and Jazz of Jack Sels’, en luisteren we naar een selectie van originele vinylplaten en nooit eerder gehoorde opnames van Jack Sels. Wide Screen Audio, audio speciaalzaak uit Gent, levert speciaal voor deze gelegenheid een state-of-the-art geluidsinstallatie, gebouwd rond de Rega RP10, het vlaggenschipmodel van deze fabrikant van legendarische platendraaiers. Zo had u Jack Sels nog nooit gehoord!

bottom of page