top of page

Filmvoorstelling: Tribute to Maurice “Morre” Van Eyck


Na de zeer gesmaakte DVD voorstelling “Freddie Lonzo in de Honky Tonk op 9 septemper 1989”, voor een vol huis, brengen we dit pareltje van een “oude doos” DVD. Maurice "De Morre" Van Eyck had de gewoonte op geregeld tijdstip een vriendenband samen te stellen om daarmee een éénmalig optreden te geven in The Brussels Preservation Hall van wijlen Yves de Moor. De meest opvallende waren “Onderlefke Music” en deze “Gamma-Sutra Band”, waarvan dankzij Alain Hannaert een opname bestaat.

Alain heeft deze beelden gedigitaliseerd en op DVD gezet met als resultaat dit bij wijlen hilarisch, doch kwaliteitsvol stukje geschiedenis dat kan tellen als voorbode van het “Tribute to Maurice” concert dat één van zijn beste vrienden en eertijds Haricots Rouges-collega Patrick Artero zal brengen in de Honky Tonk bunker op 5 november 2017. Het wordt ongeveer 1h30/45 lachen geblazen en genieten (op een gegeven moment speelt Denis Vereecken de Grosse Caisse en de Morre de Trombone), vooral van de commentaren van de Morre.

Line Up: Maurice “Morre” Van Eyck: bass drum-vocals; Camiel Van Breedam: trombone (part 2); Karel “tout va bien” Algoed: sousaphone; Philippe De Smet: trombone; Denis “Scheetje” Vereecken: trombone/bass drum part2; Joris De Cock: trompet; Bruno Van Acoleyen: trompet; Rudy Balliu: clarinet; Frank Roberscheuten: alto sax.

Maandag 25 september 2017 om 20h Reservatie: JCV 052 520466 of Mon Heuvinck 0478 92 82 70 5 euro - 3 euro (leden Honky Tonk, JCV en -26 jr)

bottom of page