top of page

Lezingenreeks: De Must-Haves van 100 Jaar Jazz


Samen met jazzliefhebber Frederik Goossens ga je op zoek naar dé mooiste pareltjes van 100 jaar jazzopnames. Wat moet je gehoord hebben om mee te zijn? Welke platen mogen zeker niet in je kast ontbreken? Populaire klassiekers als Kind of Blue van Miles, Time Out van Dave Brubeck of Getz/Gilberto, natuurlijk, maar ook iets minder bekende platen als Masterpieces By Ellington of Out To Lunch, ze komen allemaal aan bod.

Jazz kon je in het begin enkel live meemaken. Tot de Victor Talking Machine Company in 1917 Livery Stable Blues van The Original Dixieland Jass Band uitbracht. Het is de eerste jazzplaat ooit. Het was een enorm succes en het begin van een internationale jazzrage.

Vandaag is de manier waarop liefhebbers met jazz in contact komen heel divers: websites, streaming, concerten, radio, film, televisie, … Maar opnames zijn, in tegenstelling tot livemuziek, nog steeds dé belangrijkste bron voor onze kennis over jazz. Deze cursus biedt het beste van de jazzgeschiedenis, doorspekt met sappige verhalen.

3 dinsdagavonden 10/10, 17/10, 24/10/2017

19u30 - 21u30

Inkom: 30 euro of 20 euro (Leden JCV, -26j.).

bottom of page