top of page

EXPO: JAZZ100: Signs & Signatures

Dat het ondertussen al een eeuw geleden is dat jazzmuziek voor het eerst op plaat werd opgenomen, dat wist je ongetwijfeld al. Het jubileum van een eeuw jazz werd in het Jazz Centrum Vlaanderen reeds gevierd met de prachtige tentoonstelling "Van Fonograaf tot Streaming", omtrent mechanische muziekinstrumenten.

Vanaf 17 september krijg je in de expo "Jazz 100: Signs & Signatures" een enig overzicht van de allergrootsten uit de jazzwereld: Louis Armstrong, Sidney Bechet, Django Reinhardt, Lionel Hampton, Big Bill Broonzy, Bill Coleman, Billie Holiday, Thelonious Monk, Toots Thielemans, ...

De expo is een selectie van de verzameling van gesigneerde memorabilia van jazzcat Kris Bauwens. Ze wordt thematisch opgebouwd per instrument en geeft een overzicht van alle grote namen uit de jazzwereld die te gast waren in ons land. Verder komen er artiesten aan bod die helaas nooit in België speelden, maar die wel een belangrijke plek in de jazzgeschiedenis kregen. "Jazz 100: Signs & Signatures" geeft je de kans om deze unieke gesigneerde objecten te bezichtigen in het mooie kader van de zolder van het Jazz Centrum. De expo loopt van 17 september tot en met 22 december.

bottom of page