top of page

21 JULI: JAZZ IN 'T PARK

Een heerlijke, zonnige middag jazz en blues in het park van Dendermonde.

Feel the Groove of New Orleans, met New Orleans revival jazz, blues, swing en straatmuziek uit de Big City. Kers op deze festivaltaart het afscheid van The Jeggpap Jazzband featuring Miel Leybaert na 55 jaar.

Programma:

14u00: Cotton City Jazz Band (B)

15u30: Frog & Henry (USA)

17u00: Jeggpap Jazzband (B)

18u30: Black Cat Biscuit (B-NL)

Tussendoor: de Honky Tonk/Jazz Centrum Vlaanderen Brass Band

COTTON CITY JAZZ BAND (B)

Gent was voor de Cotton de springplank naar West-Europa. Met oudere New Orleans musici werden schitterende platen opgenomen, de muzikale en technische kwaliteit is tot heden slechts zelden geëvenaard. 55 jaar geleden was een beginnende Jeggpap een aandachtige leerling van de Cotton City Jazz Band, die nog steeds de Vlaamse N.O. stijl- cultuur uitdraagt in het binnen- en buiten- land (Ascona, Mégève, St. Raphael, Nice, ... e.a.)

Line up:

Vincent Van Elferen - trombone, zang

Annemie Beckx - piano Jean-Pierre Roelant - drums Herman Sobrie - bas

Eddy Sabbe - klarinet, sax, zang

Bruno Van Acoleyen - trompet, zang

FROG & HENRY (USA)

Frog & Henry spelen New Orleans jazz met invloeden van blues, ragtime, stringband en dance band-muziek uit de jaren ‘20 en ‘30. Kortom, muziek zoals we dat in België zelden horen - jazzbands met fiddles, banjos of harmonica en jugbands met cornet, tuba of klarinet. Voor de kenners, denk aan The Dixieland Jug Blowers, Frenchy's Stringband, Lionel Belasco, Leecan & Cooksey, Sara Martin, King Oliver, Johnny Dodds en anderen.... Frog & Henry heeft roots in New Orleans en bestaat uit leden van verschillende groepen die er in de straten van het French Quarter busken. Je kan muzikanten herkennen uit groepen als The Hokum High Rollers, The Loose Marbles, Tuba Skinny, The Cable Street Rag Band en Henry's Dance Orchestra. Een stukje New Orleans in Dendermonde, als van oudsher.

Line-up:

Ewan Bleach - klarinet, saxofoon, piano

Todd Burdick - tuba Robin Rapuzzi - washboard, drums F.H. Henry - gitaar, zang

Leonie Evans - zang

Coleman Aiken - viool

Maxwell - mandoline, banjo

THE JEGGPAP JAZZBAND (B)

The Jeggpap Jazzband is een Oldstyle Jazzband, gesticht te Dendermonde in juni 1962. Diverse tournees brachten hen over heel Europa en verder naar Marokko en Amerika (New Orleans, Memphis en Nashville). Tevens was de jeggpap ook begeleidingsband van vele topmusici.

The Jeggpap Jazzband blaast nu zijn laatste adem uit. Op het repertorium: Swingmuziek van Louis Armstrong, Benny Goodman, Count Basie, ...

Line up:

Henk De Loose - trompet Peter Verhas - klarinet, sax, leader Mark Roosendans - bas Rene Harvengt - piano Nancy June - zang Emiel Leybaert - drums

BLACK CAT BISCUIT (B)

Black Cat Biscuit is één van de opkomende bands in de Belgische en Nederlandse bluesscène. Dit Limburgs vijftal, steeds strak in het pak, brengt voornamelijk eigen nummers in een mix van verschillende stijlen, gaande van swing naar springblues en countryblues en zijn evenmin vies van een reggaedeuntje.

Line up:

Bart ‘Yasser’ Arnouts - gitaar

Mark Sepanski - mondharmonica

Stanley Patty - gitaar Jeffrey Gijbels - drums Patrick Alley’ Indestege - bas

bottom of page