top of page

Home Sweet Home: Benefietavond JCV

Zaterdag 18 februari is Home Sweet Home: het JCV is te gast in jazzclub Honky Tonk voor een avond fijne jazz, blues en stringbandmuziek met Fijnbesnaard & Co - Winin’ Boys - Jail City Veterans - New Orleans Train Jazz Band - Scotch, No Soda! 1 avond - 5 bands

Het Jazz Centrum Vlaanderen is al jarenlang de uitvalsbasis voor heel wat orkesten. Maar liefst 5 (vijf!) muziekgroepen, die, of in het Jazzcentrum zijn ontstaan, of het een warm hart toedragen, komen op zaterdagavond 18 februari in de Honky Tonk voor u spelen.

We beginnen met Fijnbesnaard & Co: een korte tryout van twee muzikanten die schatplichtig zijn aan jazz, maar waarvan de ene die iets meer beoefent dan de andere. Piet Decalf en trompettist Jan D’Haene zullen daarna meespelen met de Winin’ Boys. Hun naam ontleent deze groep uit het Waasland aan een blues van Jelly Roll Morton. Met een bezetting van tenorgitaar, gitaar, banjo, ukelele, contrabas en accordeon spelen ze stringbandmuziek uit de jaren tien en twintig van vorige eeuw: “Fast or slow, mucho gusto!!”De Jail City Veterans zijn hét huisorkest van het JCV. Elke vrijdagmiddag houden zij open repetities in het Centrum. Ondertussen hebben de Veterans een heel repertoire vol oude stijl jazz onder de arm. Zij krijgen het gezelschap van de New Orleans Train Jazz Band, een stel steengoede oude rotten in het vak. Afsluiten doen we met de energieke blues van Scotch, No Soda!, de groep van oud-JCV medewerker Ilja de Neve, alias Ilias Scotch. Wie Ilja en zijn kornuiten ooit al aan het werk heeft gezien, weet dat dit een feestje wordt!

Benefiet

Wie naar deze benefietavond komt, steunt het JCV. Dat je daarbovenop een onvergetelijke avond vol toffe muziek beleeft, is mooi meegenomen. Twee jaren geleden werden de provinciale subsidies voor het Jazz Centrum Vlaanderen plots gehalveerd. Na 2017 wordt de toekomst helemaal onzeker. Maar we laten het vele liefdevolle werk van de medewerkers en van de talloze vrijwilligers van het JCV na meer dan 10 jaar niet zomaar verloren gaan. We proberen het geld bij elkaar te krijgen om toch nog het einde van 2017 te halen.

Breng je vrienden en familie!

HOME SWEET HOME

Zaterdag 18 februari, vanaf 20 uur

HONKY TONK JAZZ CLUB

Inkom:

20 euro

15 euro (Leden JCV/Honky Tonk)

5 euro (studenten)

Reserveren via:

GSM-nummer 0478/92 82 70 (Mon Heuvinck)

bottom of page