top of page

29 September: Midas Wouters Quintet: Tribute to Miles

De erfenis van Miles Davis blijft jonge muzikanten inspireren. Als waardige afsluiter van onze Miles Davis driedaagse in het JCV is er de première van een heuse Tribute Band, o.l.v. de jonge drummer Midas Wouters.

Miles Davis is de meest invloedrijke jazzmuzikant van de vorige eeuw. Zijn heel eigen speelstijl en constante ambitie om zichzelf en zijn muziek opnieuw uit te vinden heeft van hem een pionier gemaakt in allerlei nieuwe stijlen. Van bebop tot fusion en popjazz, Davis heeft overal wel zijn muzikale vingerafdruk achtergelaten.

Dit concert is een chronologische reis doorheen deze verschillenden periodes van Miles' rijke carrière.Vele stukken die gespeeld zullen worden, zijn klassiekers van het jazzrepertoire.

Voor de bezetting van de groep is bewust gekozen voor een klassiek jazzkwintet. Dat was de vaste kern van Davis’ groepen doorheen zijn carrière als bandleader.

DONDERDAG 29 september om 20:00 uur

7 euro (5 euro voor JCV-leden en -26 J.)

Sam Joris (trompet):

Sam Joris begon op 6-jarige leeftijd met trompetspelen. Aanvankelijk kreeg hij les van zijn vader en later in de academie van Mortsel. Hij speelde reeds op grote festivals zoals Northsea-jazz, Kumanovo streets, Jazz Dinant, Jazz in't Park, pukkelpop etc. Ook maakte hij deel uit van de bigbands van de verschillende conservatoria en de eerste versie van het YJO, onder artistieke leiding van the BJO. In deze context werd samengewerkt met Bob Mintzer, Florian Ross, Frank Vaganée, Bert Joris en Mark Godfroid, etc.

Hij behaalde zijn master jazz aan het conservatorium van Antwerpen bij Nico Schepers.

Na zijn afstuderen richtte hij het project “8 o’ clock shadows” op. Een jazzoctet waarbij alle leden van de band composities aanleveren. Black mango, Bobby James family, Ella ray, Société anonyme en Hot feetcollective zijn maar enkele bands waar hij deel van uitmaakt.

Jonas Biesbrouck (tenorsax):

Jonas Biesbrouck (°1993) begon jazz saxofoon te studeren aan de muziekacademie van Aalst waar hij les kreeg van Erik Bogaerts. Drie jaar later besloot hij naar de kunsthumaniora van Brussel te gaan waar Dieter Limbourg hem voorbereidde op het conservatorium van Gent waar hij enkele jaren geleden begon te studeren. Op het conservatorium van Gent kreeg hij les en masterclasses van o.a. Bart Defoort, Pierre Vaiana, Dick Oatts en Gary Smulyan

Jonas Desmet (piano):

Jonas studeert momenteel jazzpiano bij Erik Vermeulen aan het Conservatorium van Gent. Voordien volgde hij reeds klasieke piano aan het Lemmensinstituut Leuven. Hij speelt momenteel bij D'Urbanites en bij verschillende andere jazz-formaties.

Gerben Brys (bas):

Reeds op jonge leeftijd was Gerben geïntrigeerd door verschillende genres muziek.

Als bassist is hij reeds lange tijd actief in vele groepen met uiteenlopende stijlen zoals jazz, hiphop, pop, rock, en nu ook blues.

Op het conservatorium van Antwerpen studeerde hij contrabas en behaalde een bachelor in de jazz. Nu vervolledigt hij het met een master opleiding aan het conservatorium van Gent voor basgitaar.

Midas Wouters (drums):

Als kind volgde Midas pianolessen aan de plaatselijke muziekschool en na enkele jaren stapte hij over op drums. Door zijn oudere broer ontdekte hij de jazz en ging vervolgens ook verder studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. Na het behalen van een Bachelor diploma zette hij zijn studies verder aan het Conservatorium in Gent. En heeft over de jaren heen al veel podiumervaring kunnen opdoen in zowel de jazzwereld als ver daarbuiten.

bottom of page