top of page

27 september: HiFi-avond "Kind of Blue"

Uitzonderlijke HiFi avond rond Kind Of Blue van Miles Davis i.s.m. Wide Screen Audio, Gent

Op 28 september 1991 ruilde trompettist Miles Davis het tijdelijke voor het eeuwige. Nu, 25 jaar later, zindert zijn muziek nog na in de geesten en harten van jazzliefhebbers en muzikanten van over de hele wereld. De erfenis van Miles Davis blijft een toetssteen waartegen de hedendaagse jazz wordt afgemeten. Als er één plaat uit zijn immense discografie het predicaat "legendarisch" verdient, dan is het ongetwijfeld Kind of Blue uit 1959. Tijdens deze exclusieve HiFi-avond duiken we in de achtergrondgeschiedenis van dit album. We luisteren op een state-of-the-art, high-end stereo-installatie naar de verschillende versies en remasters op vinyl, cd en via streaming.

Kind of Blue uit 1959 wordt officieus de beste jazzplaat van de twintigste eeuw genoemd.

Het album werd oorspronkelijk als vinyl lp uitgebracht in mono en stereo, maar werd daarna talloze malen herperst en geremastered. Maar wat is nu dé beste versie? We doen het verhaal van de muziek en van de opnames en in samenwerking met Wide Screen Audio, de audio speciaalzaak en leverancier van kwaliteits HiFi uit Gent, gaan we samen op zoek. Een unieke belevenis voor audiofielen én jazzliefhebbers!

Dinsdag 27 september vanaf 20.00u

GRATIS - VRIJE BIJDRAGE

bottom of page