top of page

30 Oktober: Aperitiefconcert Les Guitares Magiques

De aperitiefconcerten in het JCV zijn terug! De mooiste manier om je zondag te starten.

Wij onderbreken dit bericht voor een boodschap van LES GUITARES MAGIQUES:

" Magische muziek. Niets meer, niets minder. Twee meesters van de slidegitaar besluiten om op zoek te gaan naar de muziek van de vroege slidevirtuozen uit het Interbellum. Ze ontdekken een wereld van betoverende muziek die zo goed als verloren is gegaan.

Raf “Lazy Horse” Timmermans (Flip Kowlier, Guido Belcanto, Eva De Roovere, Willy Willy, Elmore D) en Gijs Hollebosch (Kris de Bruyne, Neeka, Lieven Tavernier, Olla Vogala, HT Roberts) worden alom geroemd als inventieve snarenwonders. Doorgaans begeleiden ze singer-songwriters. In 2012 ontmoeten ze elkaar tijdens een opname voor Nekkafinalist Pickin’ Daddy en spelen een aantal concerten. Hun passie voor slidegitaar en bewondering voor elkaars gitaarspel leidt tot een hechte nieuwe samenwerking. Raf vraagt zijn goede vriend erbij, de uitstekende contrabassist Mathias Moors (The Fuckuleles, Stoomboot, Stash, Walrus, ...) en zo ontstaat het trio Les Guitares Magiques.

De muziek zelf is wonderlijk! Les Guitares Magiques brengen Hawaiiaanse muziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Deze stijl was in die tijd ontzettend populair en erg wijdverspreid. Op het programma staan bloedmooie Hawaiiaanse instrumentale blues, jazz en swing, een Argentijnse tango, een Cubaanse wals en de muziek van de Europese slidevirtuoos Gino Bordin. Geniet van deze exotische klanken en vergezel ons op een muzikale reis! Zonnige groeten; Les Guitares Magiques "

Zondag 30 Oktober om 11 uur

TOEGANG (incl. gratis aperitief!)

12 EURO

10 EURO (JCV-Leden en -26j.)

bottom of page