top of page

21 JULI: JAZZ IN HET PARK Dendermonde

Op donderdag 21 juli is iedereen opnieuw welkom in het Daniël Schellekenspark voor een swingende namiddag 'Jazz in het Park'. Vanaf 14 uur beginnen we eraan, met optredens van twee jazzbands uit eigen streek en een internationale topact.

Steengoede jazz "oude stijl" uit Grembergen. De naam “The Mardi Gras Jazzband” verwijst naar Vastenavond in New Orleans, dé feestdag bij uitstek in de bakermat van de jazz. Zes muzikale vrienden richtten deze band op in januari 1983 en spelen nog steeds de pannen van het dak.

The Jeggpap Jazzband is al meer dan vijftig jaar lang een ambassadeur voor jazz in Dendermonde in binnen- en buitenland. De naam 'Jeggpap' ontstond uit de initialen van de voornamen van de zes oorspronkelijke bandleden. Het orkest hield tournees in Nederland, Engeland, Duitsland, Tenerife, Marokko en de Verenigde Staten. Bovendien nam de band ook deel aan heel wat festivals in binnen- en buitenland en was The Jeggpap het begeleidingsorkest van vele topjazzmuzikanten. Hij trad ook regelmatig op voor televisie en radio in binnen- en buitenland. Een van de hoogtepunten waren de concerten in 1980 in New Orleans, Memphis en Nashville. De groep heeft tien lp's en acht cd's opgenomen.

In 1983 was ze al in Dendermonde op het jazzfestival. Toen speelde ze Chuck Berry naar huis... Toen ze eerder dit jaar terugkeerde naar de Honky Tonk Bunker, konden we vaststellen dat Dana Gillespie nog niets van haar vroegere elegantie en vocale flair verloren heeft.

Blueslady Dana Gillespie is zangeres, componiste, actrice en was in haar jeugd Brits kampioen waterski bij de junioren. Ze is al meer dan 48 actief in de muziekbusiness en heeft al zo'n 65 albums op haar naam. Haar carrière omvat radio, theater, film en muziek. Ze maakte haar eerste opname toen ze pas 15 jaar was. Haar muziek evolueerde van folk in de jaren 60, over glam-rock in de jaren 70, naar de rauwe in-your-face blues die ze tot op heden nog steeds vertolkt.

Ze werd verkozen tot "Top British Female Vocalist" door het Engelse Blues Connection en het Blueprint magazine tussen 1992 en 1996, en werd ook opgenomen in hun Hall of Fame.

Dana Gillespie werd reeds op vroege leeftijd gebeten door de blues. In 1973 kwam ze terecht bij het Mainman management van David Bowie. Ze toert intensief door de V.S., Europa en ver daarbuiten. In 1997 toerde ze nog samen met Bob Dylan.

Vandaag laat ze zich begeleiden door haar London Blues Band, een groep van echte bluesveteranen. Een concert om niet te missen!

bottom of page