top of page

"BIG B'S IN BELGIUM"

In deze filmreeks kan je een aantal legendarische jazzconcerten die op onze bodem werden gegeven nog eens op groot scherm herbeleven. Elke filmvoorstelling wordt voorafgegaan door een carrièreoverzicht van de artiest en een inleiding op het concert. Op het programma staan Blakey, Baker en Brubeck; drie grote “B’s” uit de jazzgeschiedenis.

Dinsdag 16 februari: Art Blakey & the Jazz Messengers, live in 1958.

Misschien wel de beste line-up van de Messengers, iconisch instituut van de moderne hardbop jazz: Bobby Timmons (piano), Jimmy Merritt (contrabas), Benny Golson (sax) en Lee Morgan (trompet).

Dinsdag 1 maart: Chet Baker, live in 1964.

Chet Baker, de “James Dean van de Cool Jazz”, was een zeer geregelde gast in ons land, om allerlei redenen. Op deze unieke beelden wordt hij begeleid door een wel zeer uitzonderlijke band, met de Franse René Urtreger op piano en ‘onze’ Jacques Pelzer op sax. Dinsdag 15 maart: Dave Brubeck, live in 1964. Zonder twijfel een van ‘s mans beste concerten die op pellicule bewaard gebleven zijn. Dit is het klassieke kwartet van pianist Dave Brubeck, met Paul Desmond op sax en Joe Morello op drums. Naast versies van zijn tijdloze klassieker ‘In Your Own Sweet Way’ of de aanstekelijke hit ‘Take Five’, speelt de band ook een fenomenale ‘St. Louis Blues’. We beginnen telkens om 19u30. Inkom is 5euro voor leden en 7 euro voor niet-leden.

Comments


bottom of page