top of page

Expo 50 Jaar Honky Tonk Jazz Club

Momenteel loopt in het JCV een prachtige tentoonstelling, samengesteld door Albert Braeckman naar aanleiding van het vijftigjarig jubileum van een Dendermonds jazzinstituut, de Honky Tonk Jazz Club.

Mon Heuvinck, voorzitter Honky Tonk vzw: "The Jeggpap New Orleans Jazzband, door Bert Heuvinck opgericht in 1962, gooide vijftig jaar geleden hun amateuristische muzikale pioniers overboord. Ze werden gedropt in een organisatie die zij HONKY TONK JAZZCLUB doopten. Het bestuur dat door deze sympathieke "machtsovername" op de been werd gebracht, heeft gedurende al die jaren - en in al zijn verschillende samenstellingen - blijk gegeven van durf (stichten van een jazzfestival), visie, kunde én trouw aan de gekozen New Orleans-stijl. Deze tentoonstelling, gerealiseerd door Albert Breackman, vertelt het verhaal van onze verwezenlijkingen in verscheidene stands. Er is een stand gewijd aan de verschillende huisorkesten, aan de jazzballs, de boottochten, de gospelmissen en abdijconcerten, en aan het (voorlopige) hoogtepunt: de internationale jazzfestivals, met namen als B.B. King, Ray Charles, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Charlie Watts, … Ook de huidige revival is vertegenwoordigd door topmusici als Leroy Jones, Wendell Brunious of - heel recent - Davell Crawford. Er is ook een stand rond de brassbands van de club en rond onze reizen naar New Orleans. En natuurlijk komen de 25 jazzkroegentochten aan bod. Honky Tonk was immers de eerste organisatie in Vlaanderen die destijds uitpakte met deze unieke formule! Ondertussen ontstond in de schoot van Honky Tonk niet alleen een "Jazz Centrum voor Vlaanderen", maar ook een "Second Line": een jonge generatie enthousiastelingen die de toekomst van onze club verzekeren. Zo blijft "DEN BUNKER" garant staan voor topconcerten voor jong en oud. Een kijkje in de archieven vermeldt 2140 concerten van 1965 tot nu…"

bottom of page