top of page

19 september: HIP Holland HIP

Op dinsdag 19 september komt Lander Lenaerts langs in het jazzcentrum om er een nieuwe compilatie HIP Holland HIP voor te stellen.

“First we take Brussels, then we take Amsterdam”, moeten ze bij Sdban Records gedacht hebben, want na een reeks mooie uitgaven die het Belgische jazzverleden vanonder het stof haalden, duikt het Gentse platenlabel nu in de archieven van de Nederlandse jazz met de pas verschenen verzamelaar Hip Holland Hip - Modern Jazz in The Netherlands 1950-1970. Op deze plaat horen we hard bop en cool jazz van de grootste jazznamen uit Nederland (Rita Reys, Herman Schoonderwalt, Jack van Poll), maar ontdekken we ook heel wat pareltjes van meer obscure artiesten (Leo Meyer, Martin Verlinden, Leddy Wessel) - zo hip klonk Holland nooit eerder.

Jazzverzamelaar en mede-samensteller van Hip Holland Hip Lander Lenaerts stelt op 19 september de compilatie voor in het Jazzcentrum Vlaanderen. Voor de gelegenheid laat hij enkele originele vinylplaten horen die aan de bron liggen van de compilatie, én vertelt hij ons allerlei grote en kleine verhalen uit de Nederlandse jazzgeschiedenis.

HIP HOLLAND HIP

20u, JCV

JCV-Leden: 5€

Niet-leden: 10€Comentarios


bottom of page