top of page

14 november Artist Talk Dana Gillespie

Op zondagochtend 14 november om 11u verwelkomt het JCV de Britse blueszangeres DANA GILLESPIE voor een exclusieve artist talk. Wil je erbij zijn, reserveer dan snel via info@jazzcentrumvlaanderen.be


Gillespie is een nationale schat. Deze kranige zeventiger weet niet wat "pensioen" of "op de lauweren rusten" betekent. Ze kan terugkijken op een rijkgevulde carrière en een indrukwekkende discografie van meer dan 45 albums, maar deze zangeres is vandaag even actief als ooit tevoren.

In 1965 nam ze haar eerste singletje op. Jimmy Page, de gitaarheld van hardrockgroep Led Zeppelin, was de producer.

Een paar jaar later ontmoet ze David Bowie, met wie ze een intense vriendschap opbouwt. Onder de vleugels van diens management neemt Gillespie twee lp’s op, waaronder ‘Weren’t Born A Man,’ tevens de titel van haar biografie die vorig jaar verscheen. In de jaren zeventig maakte ze deel uit van de eerste Britse cast van de legendarische hippie musical Jesus Christ Superstar, waarin ze de rol van Mary Magdalene (hoe kan het ook anders?) speelde.

Dana werd toen in de markt gezet als sekssymbool, maar het heeft haar niet getekend. Ze kijkt met fierheid terug op een muziekcarrière - ze is tevens actrice - die in de jaren tachtig een definitieve wending nam in de richting van de authentieke blues- en rootsmuziek. Ze werkte meermaals samen met de illustere ‘British Blues Boom’ producer Mike Vernon en bouwt een solide en rijke discografie op. Ze wordt daarbij dikwijls begeleid door de London Blues Band, maar durft ook over het muurtje kijken.

Deze artist talk is niet te missen!

Moderator is Geert Ryssen, voorzitter van het JCV.


Artist Talk Dana Gillespie

Zondag 14 november

11u

Leden, UITPas, -26j.: 8 euro

Niet-leden: 12 euroComments


bottom of page