top of page

BERT HEUVINCK

De Honky Tonk Jazz Club van Dendermonde is tot de dag van vandaag letterlijk een bastion van de traditionele jazzmuziek in Vlaanderen. Ook vervulde ze een pioniersrol voor het huidige muzieklandschap in Vlaanderen.

In 1962 stichtte Bert Heuvinck (klarinet), samen met zijn drie broers Mon, Piet en Jan, in de kelderkeuken van het ouderlijke huis aan de Dendermondse Leopold II Laan de "Jeggpap New Orleans Jazzband".

 

Deze locatie werd zo de allereerste jazzclub van Dendermonde. Al gauw echter werd deze plaats te klein en ging men op zoek naar een geschikt repetitielokaal dat men enkele meters verderop zou vinden in een half vergeten stadsbunker van het nabijgelegen Bastion V.

 

We schrijven het jaar 1965. De band ging een eigen succesvol historisch leven leiden en gooide zijn amateuristische muzikale pioniers sympathiek overboord door hen in een organisatie te droppen die zeer toepasselijk "Honky Tonk Jazz Club" gedoopt werd.

 

Het zou de start betekenen voor meer dan 1350 clubconcerten, 215 festivalacts, 406 kroegentochtbands en 51 jazzbootmanifestaties.

Scherm­afbeelding 2024-07-03 om 13.40.48.png
bottom of page