top of page

Programma:

14u00 Honky Tonk New Orleans Band

16u00 Lester’s Blues

18u00 Sébi Lee

20u00 Big Band Renegades feat. Sofie (vocals)

 

 

HONKY TONK NEW ORLEANS BAND

Geen betere manier om Jazz in’t Park 2019 te beginnen dan met de Honky Tonk New Orleans Band. Al meer dan 50 jaar staat jazzclub Honky Tonk garant voor het allerbeste van de oude stijl jazz uit binnen- en buitenland. De club heeft Dendermonde als jazzstad op de kaart gezet. Deze “All Stars” zijn er graag geziene gasten: trompettist Joris De Cock en saxofonist/klarinettist Peter Verhas speelden jaren samen in die andere parel aan de Dendermondse jazzkroon, The Jeggpap New Orleans Jazzband. De andere muzikanten werden gelicht uit verschillende topbands als New Orleans Night Owls, Lester’s Blues, How about Rita, Swingmasters, …

Samen maken ze van de Honky Tonk New Orleans Band een uniek gelegenheidsorkest!

Joris De Cock: trompet/zang

Peter Verhas: klarinet/sax

Frederik Van den Berghe: drums

Harry Kanters: piano

Karel Algoed: bas
 

LESTER'S BLUES

Een swing jazz septet opgericht door saxofonist Tom Callens dat hulde brengt aan de energieke én vederlichte swingstijl en muziek uit dertiger jaren kleine bezettingen van Count Basie, Lester Young en hun muzikale verwanten. Lester's Blues ontleent zijn naam aan éen der meest bitterzoete nummers van saxofonist Lester Young, vermoedelijk de grootste stylist die de jazz gekend heeft. Geïnspireerd door de jaren dertig 'small band' opnames van Count Basie en zijn alumni wilt Lester's Blues de muziek, stijl, sfeer en moeiteloze swing benaderen dat in zijn tijd het gezicht van de jazz met frisse en levendige toets veranderd heeft. Het septet is gemodelleerd naar sommige groepen die "the Count" had: een vierdelige ritmesectie met piano en ritmegitaar met daarnaast drie blazers, samengesteld met toonaangevende Belgische en Nederlandse ervaren jazz- en swingmuzikanten waarvan elk zijn sporen verdiend heeft doorheen het jarenlange concerteren en oefenen. Deze zeven staan gegarandeerd borg voor een wild feestje! De groep begon zijn bestaan in 2016, tachtig jaar nadat Lester Young op 27-jarige leeftijd zijn wereldschokkende opnamedebuut had. Sindsdien speelde Lester's Blues op vele jazz en lindy-hop festivals en namen ze hun eerste album 'Red Label: Hommage to Lester Young & the Basie-Ites' op in maart van 2018, dat uitgegeven wordt zowel op CD als vinyl. De plaat is volledig live opgenomen in éen ruimte zonder het gebruik van computers, rechtstreeks gemixt naar analoge band in stereoformaat. De vinyl is volledig analoog gemasterd en gegraveerd, het proces dat men volgde voor de opkomst van het digitaal tijdperk, wat mooi past binnen het concept om de populaire muziek uit de gouden jaren van weleer te spelen. Dat maakt van deze plaat tevens éen van de weinige hedendaagse compleet analoge releases!

Frederik Van den Berghe: drums

Sam Gerstmans: bas

Luk Vermeir: piano

Bart Vervaeck: gitaar

Jean-Paul Estievenart: trompet

David Lukács: klarinet

Tom Callens: sax

Delphine Gardin: vocals

SEBI LEE KWARTET

Pianist en podiumbeest Sébi Lee begon zijn carrière in 1995 in en om Brussel, als soloartiest of aan het hoofd van zijn eigen trio. Algauw werd hij een graag geziene gast op festivals als het « International Boogie Festival » (Parijs, Brussel, Deauville, Cambrai), waar hij het podium deelde met enkele van de beste pianisten (Mike Sanchez, Ricky Nye, Renaud Patigny, Axel Zwingenberger, Rob Rio). Sindsdien is hij niet meer te houden. Hij tourt de hele wereld rond, van Californië (The Verdi Club, SF, Club Deluxe, SF, The Saloon "Oldest bar in San Francisco”), tot Polen (Warschau, Gdansk, Sopot...), Nederland, Italië (Lake Como), Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland (Gabs Lounge, Genève @ Doctor Gabs). Sébi speelt bovendien meer dan alleen maar piano. Soms zie je hem met contrabas, gitaar of trombone, maar steeds brengt hij het beste van zichzelf, voor elk concert. Sébi Lee speelt in veel verschillende bezettingen, met een repertoire dat gaat van boogiewoogie, country, rock 'n roll, jazz tot croonermuziek. Hij stond reeds in het voorprogramma van internationale acts als Toots Thielemans, Linda Gail Lewis, Sleepy Labeef, The Rubettes, Nick Curran en JD McPherson.

BIG BAND THE RENEGADES FEAT. SOFIE

 

Deze bigband uit Dendermonde zorgt als ideale afsluiter voor de kers op de taart! Speciaal voor Jazz in ’t Park is ook jazzzangeres Sofie van de partij. Ideaal voor wie houdt van heerlijke swing, genre Ella Fitzgerald, Billie Holiday of Sarah Vaughan.

Big Band The Renegades, orkest van Dendermondse bodem is ontstaan een 10-tal jaar geleden bij een aantal mijmerende breinen op een avond ergens aan de toog, … zoals zo dikwijls. Het idee groeide, afspraken werden gemaakt, repetities georganiseerd, ... oorspronkelijk werd er gestart met een small-band. Na een try-out met fijne commentaren en vooral tevreden muzikanten werd beslist om de band verder uit te bouwen tot een big-band. 

Ze treden o.a. jaarlijks op in CC Belgica, waren reeds te gast op diverse evenementen en mochten al verschillende artiesten begeleiden waaronder Gunther Neefs, Barbara Dex, ... én nu met Sofie.

Sofie schrijft al jarenlang mee aan de Belgische muziekgeschiedenis.

Ze veroverde de hitlijsten maar meer nog de harten van het publiek met haar optredens die synoniem zijn voor klasse en kwaliteit.

Heerlijke jazz of pure soul! In de kleinste (jazz)clubs van het land maar ook in de grootste schouwburgen.

Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze er telkens weer in om elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen, waardoor haar concerten een uitzonderlijke sfeer en internationale klasse uitstralen.

Niet voor niets mocht ze dit jaar samen met de Amerikaanse componist Marvin Hamlisch (bekend van zijn werk voor o.a Barbra Streisand) nummers vertolken op de Worldsoundtracks Awards te Gent.

jip.jpeg
1560434890468.jpg
Lester-8 groepsfoto_RGB_level32_sepia -
sofie-01.jpg
IMG_4057.JPG
bottom of page