top of page
JazzBATTAKLANG 2019 versie 4_def..jpg

JCV VETERANS

Dé huisband van het Jazz Centrum Vlaanderen. De Jail City Veterans zijn ontstaan uit de wekelijkse 'open' repetities in het jazzcentrum o.l.v. Alajos Van Peteghem (ere-voorzitter JCV én bandleader van de New Orleans Train Jazzband). Bedoeling was een aantal jonge en minder jonge muzikanten/amateurs samen krijgen met eenzelfde interesse nl. de New Orleans jazz, oude stijl jazz en swing muziek. Enkele jaren werd er bijna wekelijks naarstig gerepeteerd, intussen beschikken de 'veterans' al over een vrij groot repertoire.

Callens Benny: drums

Audenaert Rudy: banjo

Segers Georges: klarinet

Vermeulen Jos: trompet

Van Peteghem Alajos: trombone

Tilley Yvan: piano

Vervaet Arthur: bastuba

MARCEL BACKAERT

In navolging van de wekelijkse dixieland-initiatiesessies o.l.v. Lajos Van Peteghem in het Jazz Centrum Vlaanderen, werd in december 2017 een cursus ‘oude stijl piano’ opgestart. Marcel Backaert, een oude bekende van de Honky Tonk scène, neemt er jonge en minder jonge pianisten letterlijk ‘onder handen’ om hen de beginselen van blues, boogie, dixie, ragtime... bij te brengen. Tijdens de Battaklang vergast Marcel je met old-school blues and ragtime piano in de wine bar.

LOS TWANGuEROS

Los Twangueros mogen dan wel uit Hastings (UK) komen, hun muziek doet dromen van zwoele nachten en pina colada op exotische stranden. Muzikale inspiratie halen ze uit mambo, latin jazz, Afrikaanse ritmes en de luxueuze, loungy space-age-bachelor-pad muziek van gitaargoden als Manuel Galban en Ry Cooder.

Andy Neate: gitaar en lapsteel

Jimmy Gulliver: drums en cajon

Colin Gibson: bas

Les tzigales

Les Tzigales! Geen enkel kwintet in onze contreien dat de tijd op zo’n charmante manier laat achteruit dansen. Hun swing-, musette- en gipsy-jazzmuziek lokt ons telkens weer driekwart eeuw terug, naar het Parijs van les mômes en Gitanes-rokende apaches, van broeierige bars, rusteloze zigeuners en vergooide liefdes. Allez venez, my lord! Venez les écouter! Les Tzigales, dat is ongecompliceerd ontstressen. Wegdromen bij harmonieuze jazzballads, dansje placeren bij een hitsig Django deuntje.

Ramsy Irani: solo gitaar en zang

Marie-Anne Standaert: trompet, bugel en zang 

Alexandre Tripodi: viool

Sam Stuyck: zang en ritmegitaar

Jean van Lint: contrabas en zang

Eric Rits: drums

Eddie C.: percussie

Pugsley buzzard

Pugsley Buzzard is een pianoprofessor "from Down Under". Hij is een indrukwekkende verschijning: een kleerkast van een vent, met een stem die ruikt naar steengruis, whisky en sigaren. Geen wonder dat deze Australiër vaak wordt vergeleken met Tom Waits, Fats Waller, Captain Beefheart of met zijn landgenoot C.W. Stoneking. Hij speelt een repertoire van Harlem Stride, New Orleans funk, Swampshack jazz en Barrelhouse blues alsof hij die muziek met de infuus heeft binnengekregen. Voor de JazzBATTAKLANG speelt hij in trio een opwindend en niet-te-missen concert !!!

Pugsley Buzzard: piano en zang

Klaas Wendling: contrabas

Tommy Lehnert: drums 

bottom of page