top of page

Zondags aperitief met Patrick Artero en Boss Quéraud


Zondag 5 november om 11uur trakteren we jullie op een verrassingsconcert van twee oudgedienden van de legendarische Franse jazzband Les Haricots Rouges.

Patrick Artero (trompet), Boss Quéraud (klarinet) en Luc Van Houteghem (banjo, gitaar) zullen ons niet alleen trakteren op zalige zondagochtendjazz, maar ook sappige anekdotes bovenhalen over Maurice "MORRE" Van Eyck.

Maurice « Morre »Van Eyck (25/09/1936-26/02/2016) kennen we als begenadigd drummer in de New Orleans traditie. Begonnen bij de Cotton City Jazz Band, maakte hij vooral furore bij Les Haricots Rouges, stichtte later zijn New Orleans Z’Hulus en kreeg veel respect en vooral veel vriendschap van zijn mede-muzikanten. Patrick en Boss bij Les Haricots Rouges, Philippe, Brian en Luc bij de Z’Hulus, Jp volgde hem op bij de Cotton.

Als “chef de village” bij de Club Med moest hij zijn publiek onderhouden en dat deed hij op zijn eigenste humoristische wijze ook tijdens de concerten, bij zijn geliefde Daring Molenbeek, in de Brussels Preservation Hall van wijlen Yves de Moor.

In 2005 was hij van de partij in Brasov, Roemenië met de Mediateca Jazz & Blues Band, waar hem na een solo en tot zijn eigenste ontroering een denderende ovatie te beurt viel van een met vooral jonge studenten gevulde overvolle opera.

In de Brussels Preservation Hall vormde hij ook enkele gelegenheidsbands waaronder “Onderlefke Music” op een snikhete dag. Maar de band bij uitstek was “Darwin Nostradamus” bestaande uit oud Haricots Rouges leden (Nostradamus) die de meer moderne toer waren opgegaan (Darwin). En die beantwoordde nu echt aan de verwachtingen van de compromisloze Morre: hij liet ze de oerechte vroegste New Orleans jazz spelen, geen Bourbon Street Parade maar pareltjes van minder gekende zuivere New Orleans Jazz.

En wil dat nu juist het programma zijn dat Patrick en de zijnen zullen brengen ter ere van “hun” Morre… .

Aperitiefconcert in het Jazz Centrum Vlaanderen,

zondag 05 november 2017 van 11 tot 12h30,

12euro/10 euro (JCV-leden en -26j.)

Reserveren bij Mon 0478928270

bottom of page