top of page

20 april: "Van muziekdoos tot grammofoon" Een avond met Patrick de Caluwé

Wie al eens een kijkje is komen nemen, weet dat er momenteel een prachtige tentoonstelling loopt in Jazz Centrum Vlaanderen: Tielrodenaar Patrick de Caluwé, verzamelaar en restaurateur van oude mechanische muziekinstrumenten, maakte voor ons een selectie van de mooiste muziekdozen, fonografen en grammofoons uit zijn uitgebreide collectie. De bezoeker krijgt zo een mooi overzicht van geluidsregistratie en -weergave vanaf zijn "uitvinding" door Thomas Edison in 1877.

De Caluwé erfde de passie voor oude fonografen en grammofoons van zijn vader Jozef. Hij kan honderduit praten over de geschiedenis van de fonografie en over de unieke stukken uit zijn collectie - vele waarvan nu pas voor het eerst worden tentoongesteld.

Op donderdag 20 april geeft Patrick een bijzondere rondleiding door zijn collectie en neemt hij ons mee naar een tijd voor jukebox, cd en streaming. Een buitenkans voor alle liefhebbers!

Do. 20 april om 19u30

Inkom:

7 euro (5 euro voor leden JCV en -26j.)

bottom of page