top of page

Het archief

Jacky Wielandts, onze secretaris, heeft al onmenselijk veel bergen werk verzet in het archief van het JCV. Dat leidt natuurlijk ook tot resultaten en daar mag iedereen van meegenieten.

Meer dan 12.000 lp's zijn door de handen van Jacky gepasseerd. Hij heeft ze volledig nagekeken en gearchiveerd.
De afdeling vinylplaten is op dit moment officiëel klaar.
Bent u naar bepaalde opnames op zoek? Grote kans dat u ze bij ons vindt.

De opnames dateren van pakweg 1917 tot 1987. Tegen een kleine vergoeding maken we een digitale kopie voor uw eigen verzameling.


Hieronder vindt u 4 pdf files om in te snuisteren. De LP's die we dubbel hebben kan u tegen de democratische prijs van 3 € bij ons kopen. Ondertussen zijn we druk doende om ook onze vele meters boeken en tijdschriften over jazz en blues en de zich steeds uitbreidende verzameling cd's te archiveren.

 

Het persoonlijk archief (vooral partituren en muziekboeken) van de Antwerpse jazzmuzikant Robert De Kers werd in 2017 ontsloten door studente Silke Willekens.

Daarnaast hopen we in de toekomst het archief van Honky Tonk Jazz Club te ontsluiten.

Giften aan het JCV

Heeft u nog oude boeken of tijdschriften over jazz of blues? Een collectie jazzlp's of blues cd's die u graag een goede nieuwe thuis geeft? Vergeten foto's of memorabilia?

Het Jazz Centrum Vlaanderen is voortdurend op zoek om zijn archieven nog verder uit te breiden. Zo kunnen wij uw gift met zorg en liefde ontsluiten en beschikbaar maken voor een groot publiek.

Neem gerust contact met ons op via:
info@jazzcentrumvlaanderen.be

Telefoon/fax: +32 52 520 466 - mobiel: +32 497 29 21 77

pdf bestanden archief jcv

CATALOOG CD's

CATALOOG LP's verzamel

CATALOOG LP's individueel

CATALOOG boeken

CATALOOG LP's dubbel voor verkoop: momenteel enkel te raadplegen in JCV zelf

IMG_9379 copy.JPG
bottom of page